ankara escort bayan ankara escort bayan ankara escort
Bostanci escort Atasehir escort kadikoy escort umraniye escort anadolu yakasi escort Pendik escort Kurtkoy escort pendik escort kurtkoy escort kartal escort maltepe escort kartal escort kartal escort bostanci escort umraniye escort
Ataşehir escort Kadıkoy escort Bostancı escort Bostancı escort ümraniye escort Kartal escort Kartal escort Kartal escort Maltepe escort Maltepe escort Maltepe escort Pendik escort Ataşehir escort Kadıkoy escort Pendik escort Antalya escort Antalya escort buca escort beylikdüzü escort beylikdüzü escort bahçeşehir escort

Five Connected Cabins In A Forest Clearing With A View Of The Sea

Five Connected Cabins In A Forest Clearing With A View Of The Sea

Together, these five connected structures form a unique and charming retreat set in Denmark, an hour drive away from Copenhagen. The remote site surrounded by wilderness was naturally perfect for this project. The five cabins have the forest behind them and the sea at the front. The trees form a clearing big enough for the extended cabin to fit in, framing it on three sides.

The five cabins are connected and form a single large structure
The five cabins are connected and form a single large structure

In total, the five adjacent structures put together 160 square meters of space. There are 3 living rooms with kitchens, 5 bedrooms and 5 bathrooms. They have different lengths and they all share a long and narrow floor plan with access to a wooden terrace. This terrace is what separates the cabin from the wilderness that surrounds it.

All of the five volumes have glazed facades and sliding glass doors
All of the five volumes have glazed facades and sliding glass doors
The fire-treated wood boards have a very unique look which helps the cabin blend into the landscape
The fire-treated wood boards have a very unique look which helps the cabin blend into the landscape
Almost all of the materials used in this project were reclaimed and come from different local sources
Almost all of the materials used in this project were reclaimed and come from different local sources

The project was completed by studio Lendager Group in 2018 and is special for several reasons. The design and overall structure are of course peculiar and interesting but so is the selection of materials used throughout. These five connected cabins were built using upcycled materials which largely include bricks from local demolition sites and fire-treated wood from a local floor manufacturer. They also used wooden beams from a children’s hospital in Copenhagen and used the leftovers to make floor panels.

You can see here the big impact that the treated wood boards have on the interior design
You can see here the big impact that the treated wood boards have on the interior design

The upcycled wooden boards were treated using a 700 year old Japanese preservation technique which gave them a unique burned look and also made them more resistant to mold and fungus. You can see these materials being used both on the inside and the outside of the cabins. The glass facades expose them to the uninterrupted views and make the indoor-outdoor transition seem natural.

The interior areas have access to a wooden terrace which opens up towards the wilderness
The interior areas have access to a wooden terrace which opens up towards the wilderness
There's something very comforting about being in a cozy forest cabin with a view of the sea
There’s something very comforting about being in a cozy forest cabin with a view of the sea
The project shows great respect for the natural surroundings and the vegetation present on the site
The project shows great respect for the natural surroundings and the vegetation present on the site
The glass facades open up the spaces towards the panoramic views without diminishing their privacy
The glass facades open up the spaces towards the panoramic views without diminishing their privacy

The post Five Connected Cabins In A Forest Clearing With A View Of The Sea appeared first on Home Decorating Trends – Homedit.

0
Quirky Interior Design Accents That Can Reinvent A Space Country House Bringing Nature Into The Built Form | Four corners

No Comments

No comments yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *